Negen plagen tegelijk

Klimaatonzekerheid, burgeroorlogen en strijd om grondstoffen drijven de spanningen in de wereld op. Eén op de zeven mensen lijdt dagelijks honger. Ondertussen blijft de wereldbevolking groeien. De wisselwerking van consumptiegroei van de rijken met de diepe armoede en zwak of kwaadaardig bestuur in derdewereldlanden, verspreiding van wapens en nieuwe ziekten wordt desastreus als zij niet door beter beleid wordt gekeerd.

In het boek Negen plagen tegelijk laat Joris Voorhoeve zien wat iedereen zelf kan ondernemen, wat Nederland kan bijdragen en hoe de Europese Unie en de VN de grote vraagstukken kunnen aanpakken. Persoonlijke geschiedenissen van mensen die onrecht aanvechten bewijzen wat een verschil geïnspireerde personen kunnen maken. Ze geven de lezer moed de bedreigingen van de 21ste eeuw het hoofd te bieden.

Negen plagen tegelijk van Joris Voorhoeve is verschenen op 27 april 2011 bij Uitgeverij Contact te Amsterdam.

[Bestel hier]

[Inhoudsopgave en fragment]

[Figuren en bijlagen]

Naar aanleiding van Negen Plagen Tegelijk organiseerde de Sen Foundation op 30 januari 2012 een rondetafelgesprek waarin de vraag centraal stond: welke effectieve maatregelen kunnen tegen langzaam voortschrijdende mondiale dreigingen worden genomen? [verslag]